Ons team

Saskia van Witzenburg

Saskia van Witzenburg is zorgondernemer, spreker, verpleegkundige, zorgmanager, coach en strategisch adviseur met als missie de gezondheidszorg te willen verbeteren. In haar ogen is het tijd voor verbetering in de zorg, want als we doorgaan op de huidige voet, hebben we straks een zeer groot probleem rondom de personele uitstroom. Als klein meisje wilde Saskia al verpleegkundige worden en nu heeft ze ruim 20 jaar ervaring in de zorg, van verpleegkundige aan bed, tot gesprekspartner van de directie en bestuurders. Ze is opgeleid als HBO-verpleegkundige, wijkverpleegkundige, oncologieverpleegkundige, zorgmanager en (team)coach. Saskia is een aanjager van persoonlijk leiderschap onder zorgprofessionals. Durven opkomen voor je eigen wensen om de zorg te kunnen verbeteren en zo met elkaar het gesprek aan te durven gaan. Vanuit positiviteit de verbinding opzoeken in plaats naar elkaar wijzen. Amplitie is waar het om draait.

Door haar positieve en energieke uitstraling neemt Saskia snel groepen mee in haar enthousiasme. Ze kan goed luisteren, durft kritische vragen te stellen en weet goed samen te vatten. Saskia heeft een brede achtergrond in de zorg. Ze heeft het Verpleegkundig Platform in het Erasmus MC opgezet, wat nu de VAR is. Daarna heeft ze de overstap gemaakt naar de VVT sector waar ze veel ervaring heeft opgedaan en overal een graag gezien collega was. Sinds 2020 is Saskia als ondernemer gestart om de zorg nu echt in een positief daglicht te zetten met als missie de zorg weer gezond te krijgen en een motivator te zijn voor de nieuwe leerlingen en zorgorganisaties die een verschil willen gaan maken. Ze wordt veel gevraagd als adviseur op zowel operationeel, tactisch en strategisch niveau. Vanuit haar innerlijke drive en plezier in de zorg, neemt Saskia je mee hoe de zorg er ook uit kan gaan zien.

 

Suzanne Spliethoff

Suzanne Spliethoff, MSc. is werkzaam als freelance presentator en actrice en is ook te boeken als dagvoorzitter via sprekersbureau De Zorgsprekers. Naast haar theateropleiding heeft Suzanne de studie Biomedische Wetenschappen afgerond, waardoor ze veel gevraagd wordt als dagvoorzitter voor (online) evenementen en webinars voor oa ziekenhuizen, zorginstellingen, universiteiten en het Ministerie van VWS. Haar fascinatie voor de wetenschap kan ze ook goed inzetten als actrice en zakelijk leider van Het Acteursgenootschap. Dit theatergezelschap speelt (internationale) voorstellingen voor universiteiten en wetenschappelijke instituten, over onderwerpen als integriteit binnen het onderzoek, machtsmisbruik en sociale veiligheid. Maar ook verzorgen ze theatrale intermezzo's tijdens (wetenschappelijke) congressen.

Suzanne was een jaar lang te zien in een lifestyleprogramma op RTL4 en is sinds 2010 wekelijks te zien in een live tv-programma van Emma TV, het interne tv-station van het Emma Kinderziekenhuis/AMC. Daarnaast is ze als voice-over regelmatig te horen in radio- en tv-commercials, bedrijfsvideo's, podcasts en e-learnings. Ook is Suzanne wekelijks te zien bij RTL5 bij het programma "112 Vandaag". 

 

Nicole Plas

Nicole Plas is dagvoorzitter en (tafel)gastspreker op (zorggerelateerde) congressen en evenementen. Met een achtergrond in de marketing en communicatie en ervaring in de zorgsector als professional én eindgebruiker is geen onderwerp haar onbekend. Van de implementatie van digitale innovaties tot aan leiderschap in de zorg. Overal heeft Nicole wel een scherpe analyse over die ze graag op een humoristische doch eerlijke manier overbrengt. Het is vooral de passie wat haar drijft om te zorgen dat de zorg toegankelijk is voor iedereen en dat ook op een duurzame manier blijft in deze tijden van vele veranderingen binnen de zorg en rondom de client.

Ik krijg energie om anderen te inspireren om de zorg nog mooier te maken. De aandacht blijven vestigen op het laten participeren van alle stakeholders van patiënt tot verpleegkundige bij onderzoek en bv bij het ontwikkelen van digitale innovaties.

"Echte kennis over zorg en ontbrekende inzichten zijn helaas alleen te verkrijgen als je het zelf doormaakt". Vanuit haar eigen ervaring kan Nicole putten uit een jarenlang zorgpad. Hierdoor vult zij de wetenschap graag aan als het gaat om preventie en de customer journey.

Naast opdrachten uit de zorg is Nicole ook te boeken als dagvoorzitter, moderator of gespreksleider voor branches buiten de zorg.