Nick Postma

Nick Postma

Nick Postma is sinds 2006 zelfstandig ondernemer binnen de zorg. Hij is hier verantwoordelijk voor specifieke IT opdrachten en dan met name in de functies van

strategisch IT-adviseur, manager IT en project-/programmamanager. De afgelopen jaren heeft hij zich ontwikkeld als een uitstekende gesprekspartner op het gebied van Microsoft Cloud technologie en de digitale verandering die een organisatie hierbij moet doorlopen.  

 

Nick is zijn loopbaan in 1986 begonnen bij het Martini Ziekenhuis in Groningen binnen de afdeling Automatisering en heeft daar diverse functies gehad, van systeembeheerder tot projectleider. Hij kent de processen binnen de zorg en weet hoe de hazen lopen. Hij heeft tientallen zorginstellingen geholpen met het verbeteren van de digitalisering en weet als geen ander waar de IT-uitdagingen liggen binnen de zorg. ‘Het technisch inrichten van een vernieuwing is niet zo spannend, maar de (zorg)medewerkers enthousiast maken om met deze vernieuwing te gaan werken, daar zit de uitdaging’ zegt Nick.

 

Hij vindt juist het snijvlak van IT en business heel boeiend binnen de zorginstellingen. Daar zit het maatwerk en ga je het gesprek aan. Hoe ga je de medewerkers meehelpen in de transitie naar vernieuwing? Hoe maak je de zorg ook bewust, dat privacy en informatiebeveiliging ook een belangrijke rol spelen als je IT-vernieuwingen gaat doorvoeren, zonder dat je het gebruikersgemak uit het oog verliest.

Nick implementeert een digitale vernieuwing bij een zorginstelling van het begin tot het eind met veel enthousiasme en gedrevenheid en zal daarbij altijd kritisch blijven naar zichzelf en de organisatie. ‘Je moet je goed kunnen verplaatsen in de gebruiker’.

 

Het gaat vooral om goed kunnen luisteren naar de problemen welke zich voordoen op het vlak van IT en vooral de zorg meenemen in de oplossingen die voorhanden zijn. Zij gaan er tenslotte mee werken. Voorheen bepaalde de IT voor hen wat goed was, maar dat is al lang niet meer zo. Het is een samenspel tussen business en IT en we moeten nooit het doel uit het oog verliezen waarom we iets doen. ‘Het managen van een digitale transformatie zoals de implementatie van een moderne werkplek slaagt alleen als we dit samen doen’ zegt Nick. Het gaat tenslotte om draagvlak op alle fronten en pas dan zal het een geslaagde missie worden!

 

 

 

LinkedIn Nick Postma