Saskia van Witzenburg

Saskia van Witzenburg

Saskia van Witzenburg is zorgondernemer, spreker, verpleegkundige, zorgmanager, coach en strategisch adviseur met als missie de gezondheidszorg te willen verbeteren. In haar ogen is het tijd voor verbetering in de zorg, want als we doorgaan op de huidige voet, hebben we straks een zeer groot probleem rondom de personele uitstroom. Als klein meisje wilde Saskia al verpleegkundige worden en nu heeft ze ruim 20 jaar ervaring in de zorg, van verpleegkundige aan bed, tot gesprekspartner van de directie en bestuurders.

 

Ze is opgeleid als HBO-verpleegkundige, wijkverpleegkundige, oncologieverpleegkundige, zorgmanager en (team)coach. Saskia is een aanjager van persoonlijk leiderschap onder zorgprofessionals. Durven opkomen voor je eigen wensen om de zorg te kunnen verbeteren en zo met elkaar het gesprek aan te durven gaan. Vanuit positiviteit de verbinding opzoeken in plaats naar elkaar wijzen. Amplitie is waar het om draait.

 

Door haar positieve en energieke uitstraling neemt Saskia snel groepen mee in haar enthousiasme. Ze kan goed luisteren, durft kritische vragen te stellen en weet goed samen te vatten. Saskia heeft een brede achtergrond in de zorg. Ze heeft het Verpleegkundig Platform in het Erasmus MC opgezet, wat nu de VAR is. Daarna heeft ze de overstap gemaakt naar de VVT sector waar ze veel ervaring heeft opgedaan en overal een graag gezien collega was. Sinds 2020 is Saskia als ondernemer gestart om de zorg nu echt in een positief daglicht te zetten met als missie de zorg weer gezond te krijgen en een motivator te zijn voor de nieuwe leerlingen en zorgorganisaties die een verschil willen gaan maken.

 

Ze wordt veel gevraagd als adviseur op zowel operationeel, tactisch en strategisch niveau. Vanuit haar innerlijke drive en plezier in de zorg, neemt Saskia je mee hoe de zorg er ook uit kan gaan zien.

 

 

 

LinkedIn Saskia van Witzenburg