Thomas Groen

Thomas Groen

 

 

 

Thomas Groen is ondernemer, spreker, trainer coach & verpleegkundige met als missie de gezondheidszorg te willen verbeteren. “Het liefst zou ik direct de gehele gezondheidszorg veranderen, maar dat gevecht ga ik niet winnen. En als ik 1 ding geleerd heb in mijn leven, is dat vechten vaak niks oplevert. Ik heb gevochten tegen m’n littekens, nachtmerries, herbelevingen, PTSS, kwetsbaarheid en wie en hoe ik was. Het heeft weinig zin gehad.

 

Door een ongeluk met brandwonden liep ik op mijn 11e brandwonden op. Op mijn 15e en 25e ging ik naar de psychologe voor behandeling van mijn Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) en op mijn 21e voor een negatief zelfbeeld. Dit voelde als zwakte en als falen en ik heb mij hier tot mijn 25e voor geschaamd. Tot ik stopte met vechten en begon in te zien dat het geen zwakte was. Ik ben hier openlijk over gaan praten en heb van mijn ‘zwakte’ mijn kracht gemaakt.

 

Ik vond verpleegkundige zijn heel waardevol, maar al snel miste ik iets en besefte ik dat ik meer impact wilde maken. Bovendien zag en hoorde ik veel verpleegkundigen die het moeilijk vonden om net zo goed voor zichzelf te zorgen, kiezen en opkomen als voor hun patiënten.

 

Ik was praktijkopleider in het AMC, deed meerdere coaching opleidingen en nu help ik verpleegkundigen zichzelf op 1 te zetten door verpleegkundig- en persoonlijk leiderschap te pakken zodat ze kunnen omgaan met werkdruk en stress waardoor ze rust, duurzaam geluk en (werk)plezier bereiken en behouden. Want dat is wat zelfzorg voor je kan doen op de lange termijn. Je leven leiden zoals jij wilt, op jouw voorwaarden, met al het geluk van de wereld.

 

Dus het is tijd voor verandering, actie en vooral balans. Want om duurzaam zorg en liefde te kunnen blijven geven en delen, moet je ook kunnen zorg en liefde ontvangen of nemen.

 

LinkedIn Thomas Groen